800 elever i galleriet

  Cathrine Sordal
  16. januar 2015
  09.52

I perioden 19. januar til 12. februar får Søgne gamle prestegård besøk av 800 skoleelever i galleriet. Anledningen er vandreutstillingen «Hvem er jeg?» fra Sørlandets Kunstmuseum.
Utstillingen er også åpen for folk flest .
 
 
SKMU Sørlandets Kunstmuseum ønsker med denne vandreutstillingen å rette fokus på portrettgenren, en genre som med økende grad av selveksponering via mobilkameraer og sosiale medier er mer aktuell enn på lenge. Kunstnere har opp igjennom historien jobbet med portretter på ulike måter som har gjort genren til en mangeslungen reise i fremstillingen av enkeltpersoner.

I utstillingen vil SKMU trekke opp noen linjer og peke på noen retninger innen portrettkunsten fra allegoriske portretter til offisielle embetsmannsportretter, fra realistiske portretter, til selvportretter og indre sjelelig gransking, til portretter der kunstnere er mer opptatt av abstraksjoner, form og farger.  Utstillingen viser verk fra SKMUs samling av blant andre Olaf Isaachsen, Alfredo Andersen, Edvard Munch, Dagfin Kjølsrud, Henrik Lund, Erik Werenskiold, Edvard Vigebo, Jon Løvøen, Mette Tronvoll, Torbjørn Rødland m.fl.  
 
Åpningstider: Tirsdag 20. januar til fredag 13. februar kl. 10-15. Stengt søndager.
 
Ressurser på avveier

Hvor vakkert kan søppel bli ? 8. trinn i Søgneskolen og kunstner Jo Abusland har i høst plukket marint avfall i Søgne. Nå holder de på å lage stor utstilling på Søgne gamle prestegården. Kunstneren ser for seg et hav av avfall/ressurser, vakkert og farlig. Velkommen til utstillingsåpning 10. desember kl. 14. Åpning med Peder Johan Pedersen, kunstnersamtale med elevene, opptreden med Søgne kulturskole, kafé, åpent verksted m.m. VELKOMMEN!

RØVERKJØP

Fram til jul er det på Kultursenteret Søgne gamle prestegård lagt ut en rekke bøker til sterkt reduserte priser. Stort bord med bøker og hefter for kr 10. bl.a. Skolebygda Søgne. Navn i Søgne og Fred er ei det beste kr. 100 pr. stk. Kr 200 pr. stk: Sturla minnes, Søgneboka 2, Langs Lundeelva og Ny-Hellesund kystfort. I tillegg har vi DVDene Søgnefilmen for kr 150 og Sturla minnes for kr 200. Løp og kjøp – første mann til mølla!
Publiseringsløsning levert av UENO