800 elever i galleriet

  Cathrine Sordal
  16. januar 2015
  09.52

I perioden 19. januar til 12. februar får Søgne gamle prestegård besøk av 800 skoleelever i galleriet. Anledningen er vandreutstillingen «Hvem er jeg?» fra Sørlandets Kunstmuseum.
Utstillingen er også åpen for folk flest .
 
 
SKMU Sørlandets Kunstmuseum ønsker med denne vandreutstillingen å rette fokus på portrettgenren, en genre som med økende grad av selveksponering via mobilkameraer og sosiale medier er mer aktuell enn på lenge. Kunstnere har opp igjennom historien jobbet med portretter på ulike måter som har gjort genren til en mangeslungen reise i fremstillingen av enkeltpersoner.

I utstillingen vil SKMU trekke opp noen linjer og peke på noen retninger innen portrettkunsten fra allegoriske portretter til offisielle embetsmannsportretter, fra realistiske portretter, til selvportretter og indre sjelelig gransking, til portretter der kunstnere er mer opptatt av abstraksjoner, form og farger.  Utstillingen viser verk fra SKMUs samling av blant andre Olaf Isaachsen, Alfredo Andersen, Edvard Munch, Dagfin Kjølsrud, Henrik Lund, Erik Werenskiold, Edvard Vigebo, Jon Løvøen, Mette Tronvoll, Torbjørn Rødland m.fl.  
 
Åpningstider: Tirsdag 20. januar til fredag 13. februar kl. 10-15. Stengt søndager.
 
Utstillingsåpning & forestilling

Sommersesongen på Prestegården starter med kunst, klatring, musikk, kafè og teater for store og små, søndag 2. juli kl. 12-17. Velkommen !

Konserter i Amfiet

Gå ikke glipp av VAMP, Tønes og Odd Nordstoga i Amfiet på Søgne gamle prestegård. Billetter er nå til salg på www.ticketmaster.no
Publiseringsløsning levert av UENO