Skip links

07.04: KULTURSØNDAG // Bjørnson i Søgne

Fra til

Dato:

07.04 kl. 12-16 KULTURSØNDAG // Bjørnson i Søgne

Kl. 13.00 BJØRNSON I ORD OG TONER i kultursalen. Sanger Nora Strømme og pianist Martin Pearson, Kåseri av og med Jostein Andreassen om Bjørnstjerne Bjørnson i Søgne. Jorunn Gjedrem leser Bjørnsons tekster.

Kl. 14.30 «PÅ KIRKEVANDRING MED PEDER BJØRNSON» Vandretur med lokalhistoriker Jostein Andreassen på tunet og inn i Søgne gamle kirke.

Prestegårdens kafé og utstillinger er åpne 12-16. I kafeén får du kjøpt vafler, søtbakst og en varmrett hver søndag.

I samarbeid med Søgne Historielag og Mediegruppa, Søgne

Benytt anledningen til å besøke Galleri Fjøset, der vi viser to utstillinger av unge, lokale kunstnere, som har tolket Bjørnstjerne Bjørnsons tanker, idéer og verdier på en ny og frisk måte, og plassert dem inn i en moderne kontekst.

Programmet kl. 13 består av åtte romanser til forskjellige dikt/tekster av Bjørnstjerne Bjørnson. Dere vil i løpet av programmet få høre tre komponisters tolkninger av et utvalg tekster, deriblant fra «En glad gutt».
Nora Strømme er født og oppvokst i Søgne. Da hun var 12 år begynte hun å ta sangtimer ved Kulturskolen i Søgne, og har vært innom stort sett alle (musikk)talentprogrammene i Kristiansand mens hun bodde på Sørlandet. Hun flyttet til Oslo for å gå på musikklinjen ved Edvard Munch videregående skole i 2019, og i 2021 begynte hun på en bachelor i utøvende klassisk sang ved Høyskolen Barratt Due i Oslo med professor Solveig Kringlebotn som hovedlærer. Nå er hun på utveksling ved Det Kongelig Danske Musikkonservatorium i København.
Martin Pearson er organist, cembalist og akkompagnatør med en omfattende internasjonal karriere bak seg. Som organist har han spilt solokonserter i mange land, fra Israel i sør til Island i nord. I 1996 var han ansatt som domorganist i Kristiansand Domkirke, og kirkemusikalsk konsulent i Agder og Telemark Bispedømmet.
Som akkompagnatør har han spilt for flere profesjonelle sangere og musikere i Storbritannia og Skandinavia, bl.a. fiolinisten Piotr Janowski. Han har vært offentlig akkompagnatør for flere nasjonale og internasjonale konkurranser og engasjert med kor, solister og kammergrupper.
Pearson arbeider nå som frilansmusiker.

 

Bildet av Jostein Andreassen er gjengitt med tillatelse av Fritidsnytt.