Skip links

12.-13. april: Bakst og småretter fra vedfyrt bakerovn – én ledig plass

Fra til

Dato:

Kurs 2, 12. og 13. april: 
Tema: Bakst og småretter fra vedfyrt bakerovn

Fredag 12. april, kl. 17-20:
-Velkomst og introduksjon av kursinnholdet
-Fyre opp i ovnen
-Sette deig til langtidshevede brød
-Klargjøre matretter for lørdag
-Avslutte med pizza

Lørdag 13. april, kl. 09-15: 
-Fyre opp ovn igjen
-Sette deiger til foccatia, dessert og havrekjeks
-Klargjøre brøddeigene til steking
-Klargjøre småretter
-Lunsj med smårettene og dessert fra ovnen
-Brød og annen bakst stekes og klargjøres for å ta med seg hjem

Kursprogram:

Deltakere skal lære å lage mat i vedfyrt ovn og få kjennskap til fyring av en baksteovn, ulike typer gjærbakst, surdeigsbakst, søtbakst og småretter.
Bakst og tilberedning av maten i den vedfyrte ovnen  blir basert på handlingsbåren kunnskap.
Man lærer gjennom handling og muntlig formidling.
Kurset blir ledet av en erfaren instruktør fra Kleivsets tradisjonskjøkken.
Instruktøren vil starte med at fortelle om tradisjonell bruk av vedfyrt bakerovn, utvikling av smaker og utnytting av varmen i ovnen.
Kurset henvender seg både til nybegynnere og øvede. Det legges vekt på samarbeid, smaker og tradisjoner.

Kursavgift kr. 400 for medlemmer av Forbundet Kysten og kr. 600 for andre.
Begrenset med plasser (maks 10 deltakere pr. kurs og minimum 7 deltakere pr kurs, førstemann til mølla!). Det er for øyeblikket
Materialkostnader på kr. 250 – 500 kommer i tillegg til kursavgiften.
Påmelding og opplysninger om kurset til Thor Borø, mail: sognekystlag@gmail.com eller tlf: 99553430 så raskt som mulig.
Betaling til Kystlagets kontonr. 3090 07 15176 innen 2. april.
NB! Merk med deltakers navn og «Mat og bakst i vedfyrt ovn».

Arrangeres av Søgne Kystlag.