Skip links

THOMAS HESTVOLD 25.8-6.10.2019

Fra til

Dato: 25 august

Søgne Kunstlagt og Søgne gamle prestegård har gleden av å inviterer til  UTSTILLINGSÅPNING i Galleri Fjøset med THOMAS HESTVOLD,  kl. 14 søndag 25. august.

Hestvold er kunstneren som har laget det vakre inngangspartiet på Prestegårdens låve. I denne utstillingen viser Hestvold tegninger og trykk.

Malerier av Hestvold vises også i Kristiansand Kunsthall md åpning 7. september kl. 14. Thomas Hestvold og Hanne Friis i Kunsthallen 7.9-3.11.2019.

Åpningsider Prestegården: ti.-fr. 10-15 og sø. 12-16. t.o.m 6.10.
Prestegårdens søndagskafé m. hjemmelaget suppe & kake.

Åpningstider Kristiansand Kunsthall: ti.- sø. 12-16.

Thomas Hestvold har kunstutdannelsen sin fra Trondheim, Bergen og New York. Etter at han kom tilbake fra USA i 1990 har han bodd på Vestre Sandøya ved Tvedestrand. Hestvold er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Sørlandets Kunstmuseum og flere av kunstmuseene i Norge. Siden han kom ut fra akademiet har han stilt ut jevnlig over det meste av landet.

Selv om Hestvolds arbeider har gjennomgått mange faser og tilsynelatende brå skift har de hele tiden befunnet seg i dialog med kunsthistorien, både den nære, først og fremst abstrakt ekspresjonisme slik den tok form i USA på 50 og 60-tallet og den fjernere historien, renessansen og romantikken.

I de seneste arbeidene erstattes den tradisjonelle slagmarken for maleriet, rektangelet, med organiske former som fletter seg i hverandre, griper om eller legger seg mykt inntil hverandre i en perfekt søm. Collagene og består av to eller flere elementer eller arenaer for fargespill og linjeføring. Sammenlignet med maleriene, som involverer mye snekkerarbeid og planlegging, er collagene hurtige utprøvinger av idéer. Noen av collagene får selvstendig liv med tittel og innramming og noen få av dem igjen danner grunnlag for store malerier.

Formene i de nye arbeidene er hentet fra kunsthistorien. Hestvold har spesielt interessert seg for Peder Balke, Caspar David Freidrich og amerikaneren Albert P. Ryder. Mens romantikerne forsøkte å gjenoppdage en tapt Gud i en uendelig natur, forsøker kanskje Hestvold å fastholde muligheten for å få tilfredsstilt et taktilt begjær ved å knytte arbeidene opp til en stadig mer truet natur.

 

ÅPNINGSTIDER: Ti-fre kl 10-15 | sø kl 12-16 | søndagskafé med hjemmelaget suppe og kake | kulturprogram