Skip links

Lokaler til leie // Frivillighet, kunst- og kulturnæring

Fra til

Dato:

 

Ledige utleielokaler til frivillige organisasjoner, kunst- og kulturnæring

I Stendal-bygget på kultursenter Søgne gamle prestegård er det nå ledige lokaler til leie for kunst- og kulturnæring og frivillige organisasjoner.

Søknadsfrist 1. oktober.

For visning av lokaler kontakt:

Avdelingsleder Marit Gjertsen marit.gjertsen2@kristiansand.kommune.no / 90567079 eller

Enhetsleder Kulturarena Pål Magne Steinsland Pal.Magne.Steinsland@kristiansand.kommune.no

HER FINNER DU LEIEPRISER FOR STENDALBYGGET

PLANTEGNING 1. OG 2. ETG. STENDALBYGGET

Leieprisene er oppdaterte og gjelder fra 23.08.2024.

 

SØGNE GAMLE PRESTEGÅRD

I dag drifter Kristiansand kommune ved Kultursenteret Søgne gamle prestegård byggene Låven, Presteboligen, Grisehuset, Bygdemuseet og Stendal-bygget på Søgnetunet.

Stendal-bygget inneholder kjeller som i dag brukes av frivillige organisasjoner og kultursenteret. 1.etasje ønskes utleid til utadrettet virksomhet. Her menes virksomhet som er av interesse for publikum og kan være et supplement til kultursenterets daglige drift. 2.etasje og loft ønskes utleid til kulturfrivillighet, utøvende kunstnere og kreativ næring. Loftet må påregnes renovering. Låven inneholder galleri, flere historiske utstillinger, kultursal, kafé, flere arrangementsrom og kulturrom. Det er i tillegg en utendørsscene til 500 personer som benyttes til konserter sommerstid. Presteboligen inneholder lokaler som brukes av lag og foreninger, i tillegg til at det leies ut til forfattere, utstillinger, selskaper m.m. Grisehuset er i bruk som atelier med amatør og profesjonelle kunstnere innen keramikk og billedkunst. Husmor-bygget eies av Agder fylkeskommune.

 

HVEM KAN SØKE?

Kreativ næring, kunstnere og kulturfrivillighet som skal ha kreativ/kunstnerisk aktivitet i lokalet og som kan vise til egen produksjon den siste tiden. Dersom vi kan skape et fagfelleskap innen ett felt, eller en større aktør som ønsker å leie flere lokaler vil det også være en spennende mulighet.

Leietaker må delta i felleskapet på kultursenteret Søgne gamle prestegård og bidra til at stedet får et rikt kulturliv.

HER FINNER DU RETNINGSLINJER FOR UTLEIE AV STENDALBYGGET

 

DETTE MÅ SØKNADEN INNEHOLDE

– Navn, kontaktinformasjon og CV

– Maks 1 A4 side med begrunnelse for formål og behov for leie

– Eventuelt 2-3 stk. bilder, lyd, tekst eller annen dokumentasjon av virksomheten den siste tiden. Søknad sendes til: post.Kultur@kristiansand.kommune.no og merkes med: Søknad om leie av lokaler, Søgne gamle prestegård.