Kultursjef med tean i tanga

  Cathrine Sordal
  14. januar 2015
  11.20

-    Jeg føler meg veldig hjemme her. Røttene mine er her og kjenner både folk og steder. Derfor gleder jeg meg veldig til å ta fatt på de nye oppgavene mine, sier kultursjefen og tar en slurk med kaffe. I en lengre periode har han stort sett konsumert julebrus og mandariner, men nå er det tilbake på kaffe og vann.

-    Du kan bare kalle meg julebruskongen, sier han og ler.
 
 
45-åringen har tidligere blant annet jobbet som leder for Samsen Kulturhus (ettårig vikariat), vært leder for arrangementsavdelingen på Samsen Kulturhus, jobbet i Norges Film og har vært med på å arrangere rundt 200 konserter gjennom den frivillige gruppen Fri Musikkens Venner Nå! ( FMVN!, som var forløperen til Trashpop), og i de siste årene har han jobbet som rådgiver i Kulturdirektørens stab i Kristiansand kommune og hatt ansvaret for visuell kunst.
 
 
-    Hvordan vil du beskrive deg selv som leder?
 
 
-    Jeg er ikke en type som trumfer igjennom mine egne prosjekter og ideer. Jeg tror en leders viktigste oppgave er å spille andre gode, og få gjennomført de gode ideene uansett hvem som kommer med dem.
 
-    Men jeg har hørt rykter fra din kollega i Kristiansand, Jørgen Skauge, at du kan både slå i bordet og riste på hodet hvis det trengs.
 
 
-    He he, det har vel hent at jeg har sagt ifra, men det er ikke så ofte. Jeg har aldri sett det som spesielt konstruktivt å skrike høyest, eller å stå veldig steilt på sitt. Det er bedre hvis en klarer å holde roen og finne frem til de gode løsningene sammen. Hvis en blir sint, angrer en som regel alltid på det etterpå. Men for all del, noen ganger må man stå på kravene, sier han og smiler med en anelse rødere roser i kinnene.
 
 
-    Er nærhet til naturen viktig for deg? spør undertegnede siden hun aldri har sett ham i annet enn fleece og vet at han må kjøre båt for å komme seg til og fra jobb.
 
 
-    Ja, mer og mer. Det er nesten litt sånn midtlivskrise-fenomen. Jeg har gått til innkjøp av ordentlig telt, sovepose og elsker å ta meg en tur i skogen med motorsaga.
 
 
-    Du nevner midtlivskrise, du har ikke kastet deg på trenden med sykling, kajakkpadling, triathlon eller øl-brygging?
 
 
-    He he, ikke ennå. Jeg ser verdien av å holde meg litt i form, men jeg stresser ikke rundt med pulsklokke, eller presser meg selv på tid. Jeg synes det mister litt av sjarmen hvis man er så godt trent at en ikke blir sliten av å gå tur.
 
 
Som ny leder for Enhet for kultur i Søgne har han imidlertid litt høyere ambisjoner enn på form-siden.
-    Jeg synes det er spennende å skulle ha ansvar og oversikten over alt fra A til Å, som Kulturskolen, idrett og booking av konserter. Jeg har allerede merket at det er en veldig synlig stilling som det ligger en del forventninger til, og jeg vil gjøre mitt beste for å være et godt ansikt utad. I ei bygd som Søgne er det folkene, både de som jobber frivillige og de ansatte, som er viktige, og jeg skal gjøre mitt beste for å tale kulturens sak og fronte Enhet for kultur på best mulig måte.
 
 
-    Du nevner konsertbooking. Sånn helt tilslutt, hvem kunne du tenke deg på prestegårdens amfiscene til sommeren?
 
 
-    Sigur Rós hadde passet perfekt her. Ellers hadde det vært gøy med Lars Winnerbäck, eller deLillos. Uansett, så gleder jeg meg til å jobbe med det og se hva vi kan få til. The Killers hadde selvfølgelig også vært gøy, men det er kanskje å sikte litt vel høyt, eller?
 
 

LARS KRISTIAN GYLVER

Gylver viser et bredt utvalg av sine arbeider på Søgne gamle prestegård. Han oppfordrer alle til selv å lage sitt eget kunstverk på Harmonografen som er en del av utstillingen. Utstillingsåpning 27. august kl. 14.00.

Håndverkerkafé

14. september kommer Håndverkerkafén til Prestegården med kulturminnefondet. Tema for kvelden er «Søknadsskriving kulturminnefondet» Kulturminnefondet er et lavterkskeltilbud for private eiere av verneverdige kulturminner. Arr: Vest-Agder-museet og fylkeskonservatoren i Vest-Agder
Publiseringsløsning levert av UENO